Skip to content
  1. Hangi iş için hangi testere kullanılmalıdır?

  2. = Hız
    = Doğruluk
    = Kavisli kesme
    = Düz kesme
    = Erişilmesi zor yerlerde kesme
  3. 1) Dekupaj testere

    Dekupaj testere, en kullanışlı ve çok yönlü testere türüdür. Hem düz çizgileri hem de kavisleri doğru olarak kesebilir. Özellikle kavisli kesme için, dekupaj testere kesinlikle en iyi seçenektir. Dekupaj testere, farklı malzemeler, doğruluk, hız ve kavisler için optimize edilmiş çok çeşitli bıçaklar kullanabilir. Kesilebilecek malzemeler arasında örneğin ahşap, metal, plastik, alçıpan, lamine levhalar ve hatta seramik karolar vardır.
  4. 2) Daire testere

    Daire testereler daha çok düz çizgilerin hızlı ve doğru bir biçimde kesilmesi için kullanılır. Kalın malzemelerde uzun kesimler yapmak için mükemmeldir. Daire testereler genellikle ahşap için kullanılır, ancak - bazı durumlarda özel bir testere bıçağı kullanarak - diğer malzemelerde de kesim yapabilirler. Bir daire testere kullanılarak kesilebilecek en yaygın malzemeler sunta, kontrplak, ahşap kirişler, sert kereste zemin döşemeleri ve alt döşeme panelleridir.
  5. 3) Panter testere

    Bir panter testere – kılıç testere adı da verilir – daha çok kaba kesme, budama ve yıkım işleri için kullanılır. Ahşap ve metal gibi özel malzemeler için farklı bıçaklar mevcuttur.
  6. 4) Multi testere

    Multi testere, çok çeşitli malzemeleri kesmek için idealdir: bir çok farklı malzemeyi kesmek için sadece tek bir alete ihtiyaç duyarsınız. Ahşaptan karolara, laminat zemin döşemelerinden alüminyum ve PVC'ye kadar. Düz çizgileri doğru olarak keser, ayrıca dalma kesim için de çok kullanışlıdır. Multi testere, örneğin elmas diskler, HSS bıçaklar ve Karbit Uçlu bıçaklar gibi testere bıçağı türleri ile kullanılabilir. Bu bıçakların hepsi, Kendin-Yap mağazalarının çoğunda bulunabilir.