Skip to content

Asma tavan montajı

Birine bir iş yaptırmak pahalı olabilir. Ama doğru yaklaşımla, bir çok işi kendiniz yapabilirsiniz. SKIL websitesinde bulacağınız kullanışlı adım adım talimatları kullanarak, zaman ve para tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu adım adım talimatlar, evin içindeki ve etrafındaki farklı iş türleri ile ilgili kategorilere ayrılmıştır ve size açık, A'dan Z'ye açıklamalar sunmaktadır.Adım adım talimatlarımızdan birine tıklamanız yeterli, hemen işe başlayabilirsiniz!

  1. Seçenek 1: İskeletin DOĞRUDAN kirişlere ya da sıvalı tavana sabitlenmesi

    İşe, destek yapısı görecek bir ahşap iskeleti mevcut tavan ya da çatı kirişlerine sabitleyerek başlayın. Doğru tipte dübeller kullandığınızdan emin olun. Çatı kirişlerinin farklı yüksekliklerde olabileceğine dikkat edin. Ahşap destekleri, 40 cm aralıklarla sabitleyin. Tavan panelleri daha sonra ahşap iskelete vidalanır.

  2. Step tip

    Bir gönye kesme makinesi kullanılması, iskelet kirişlerinin gereken uzunlukta kesilmesini kolaylaştırır!
  3. Seçenek 2: ASMA bir iskeletin sıvalı bir tavana sabitlenmesi

    Adım 1'de olduğu gibi, destekleri tavana 40 cm'lik eşit aralıklarla sabitleyin. Destekleri mevcut tavana vida ve dübel kullanarak vidalayın. Tüm destekleri aynı yükseklikte taktığınızdan emin olun.

  4. Dikey direklerin desteklere sabitlenmesi

    Bir sonraki adım, yeni tavanın yüksekliğine karar vermektir. Zeminden istenen yüksekliği ölçün ve 4 köşede işaretleyin. Ardından, asma tavan panellerini sabitlemek için doğru uzunlukta direkler kullanabilirsiniz. Direkleri, tavandaki desteklere sabitleyin. İzolasyon panelleri genellikle 60 cm genişliğindedir. Direkleri 60 cm'lik aralıklarla sabitlerseniz, izolasyon panelleri bunların arasına tam olarak sığacaktır. Yani, panelleri kesmeniz gerekmeyecektir.

  5. Duvar desteklerinin ve iskelet elemanlarının sabitlenmesi

    Duvar desteklerinin duvar üzerindeki konumlarını işaretlemek için bir ip ve bir su terazisi kullanın. Varsa, bir lazerli su terazisi iyi bir çözümdür. Bu sayede iskeletin alt tarafı yatay olacaktır. Dübel ve vida kullanarak duvar desteklerini işaretlenmiş çizgiler boyunca duvara sabitleyin, ardından iskelet elemanlarının tümünü aynı yükseklikte direklerin alt kısmına sabitleyin.

  6. İzolasyonu uygulayın

    Ardından izolasyon panelleri iskelet elemanlarının üzerine takılır. Direkleri 60 cm'lik aralıklar ile taktıysanız, izolasyon panellerini kesmeniz gerekmeden takabilirsiniz. Kesintisiz bir izolasyon katmanı elde etmek için, dikey direklerin arasına izolasyon uygulamayı unutmayın. İzolasyon malzemeleri ile çalışırken her zaman eldiven, emniyet gözlüğü, toz maskesi ve koruyucu giysiler kullanın.

  7. İlk tavan paneli sırasını sabitleyin

    25 mm'lik alçı panel vidaları kullanarak ve vidaların arasında 20 cm boşluk bırakarak, ilk tavan panelini sol taraftan duvara yanaştırarak vidalayın. Panel ile duvar arasında 8 mm genişliğinde bir genleşme açıklığı bırakın. Bu açıklık daha sonra bir finisaj şeridi ile kapatılır. Bir sonraki tavan panelini, kısa tarafı ilk panelin kısa tarafına gelecek ve bunu uzun taraf takip edecek şekilde takın.

  8. Panellerin gerekli uzunlukta kesilmesi

    Sıranın sonunda, gerekli uzunluğu ölçün ve bu uzunluğu yeni bir panel üzerinde işaretleyin. Bir sonraki sıraya başlamak için, panelin kalan kısmını kullanın. Her bir sıraya aynı uzunlukta bir panel ile başlarsanız, bitmiş tavanın düzenli bir görünümü olacaktır. Bir paneli gereken uzunlukta kesmek için, görünen yüzeyini bir maket bıçağı ile çizin ve ardından ahşap bir çıta ya da enli tahtayı destek olarak kullanarak kırın. Bunun ardından, karton desteği kesebilirsiniz.

  9. Ek yerlerinin son işlemleri

    Tavan panelleri arasındaki ek yerlerinin son işlemlerini yapmak isterseniz, bunların temiz ve tozsuz olduğundan emin olun. Ardından boşlukları derz macunu ve ıspatula ile doldurun. 24 saat kurumaya bıraktıktan sonra, gerekiyorsa ikinci bir katman uygulayın ve kuruduktan sonra zımparalayarak düzeltin. Ek yerlerinin daha sonra çatlamasını önlemek için, derz macunu ile birlikte sabitlenen esnek ağ kullanabilirsiniz.

  10. Kenar profili

    Asma tavanın dış kenarlarına düzgün bir görünüm vermek için, inşaat tutkalı kullanarak finisaj şeritlerini yerlerine sabitleyin. Finisaj şeridi üzerine bir kaç damla tutkal sürün, şeridi yerine bastırın, ardından hemen geri çekin ve 5 dakika bekledikten sonra vurarak sağlamca yerine takın. Köşelerin düzgün olmasını sağlamak için, finisaj şeritlerinin uçlarını 45° açıyla kesebilirsiniz.

  11. Step tip

    Tavana gömme spot lambaları takmak isterseniz, kabloları destek iskeletini takarken döşemeniz gereklidir. Büyük bir delik testeresi kullanarak spot lambaların deliklerini açın. Kabloları spot lambaların bulunduğu tüm noktalara getirin ve yerel elektrik düzenlemelerine göre bağlayın.

Rating

Rate this step by step description.

Asma tavan montajı

3.7
3.7 of 5

346 number of votes

  • 5
    155
  • 4
    68
  • 3
    37
  • 2
    21
  • 1
    65